14 Júl 2010

Orpheo TG

Orpheo Orpheo TG bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Orpheo TG

A legújabb generációs túravezető eszköz!

64 választható csatorna, teljesen digitális hangátvitel, 52 órás működés egyetlen feltöltéssel, tömege csupán 80g. A teljesen digitális átviteli technika minden paraméterében magasan felülmúlja a hagyományos FM analóg rendszerek minőségét.

Ez egy élőszavas túravezetést megkönnyítő eszköz, mely a túravető szavait a környezettől függően akár 50 – 100m távolságra is eljuttatja. A túravezető mikrofonba beszélhet, a látogatókhoz digitálisan, rádiós eljárással eljuttatott hangját azok a saját fülhallgatójukban hallhatják a környezet zavarása nélkül.

Az Orpheo TG készülékek adóként és vevőként is egyaránt működhetnek, így nincs szükség külön adó vagy vevő vásárlására. Szükség esetén a készülékek átcsoportosíthatók, újabb mikrofonok csatlakoztatásával több csoportot hozhatunk létre. Az adó üzemmódra kapcsolt TG képes a töltőben lévő vevő üzemmódú készülékeket automatikusan vezérelni, beállítani azokat, így a látogatók mindig megfelelően konfigurált gépet kaphatnak kézhez.

Orpheo Tour Guide rendszer

Gyakori igény múzeumok részéről, hogy legyen lehetőség egy időben több csoport vezetésére anélkül, hogy azok egymást zavarnák. Az Orpheo erre az igényre válaszul kezdte forgalmazni a Tour Guide megoldásait.

A rádiófrekvenciás adóból és vevőkből álló rendszer lehetővé teszi, hogy az idegenvezető hangja eljusson minden látogatóhoz, anélkül, hogy a megszokottnál hangosabban beszélne. A túra vezetője egy mikrofonba beszél, hangja egy 12 csatornás rádióadó segítségével jut el a hallgatókhoz. Az adás optimális körülmények között akár 100m távolságra is fogható, de természetesen ezt az épületek adottságai csökkentik. Minden látogató saját vevőkészüléket használ, fülhallgatóval, így a környezeti zajok sem zavarják a szórakozását.

Egy adó korlátlan számú vevőt kiszolgál. A 64 elérhető csatorna lehetőséget ad arra, hogy egy időben több nyelven is tájékoztatást kaphassanak a látogatók, illetve több csoport egymás zavarása nélkül használhassa a rendszert.