06 aug 2010

Cayin termékek

Média bejátszók Cayin termékek bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A Mikropo Kft. megkezdte a tajvani Cayin hálózati multimédia eszközeinek forgalmazását. Ezek a megbízható, 24/7 szerinti üzemelés-re alkalmas ipari kivitelű eszközök rendkívül széles körűen használhatók. Képesek képek, hang- és videofelvételek lejátszására minden népszerűbb formátumban (mpeg 1/2/4, avi, wmv 7/8/9, wma, divx, mp3, Raw DV, jpg, gif stb.), de egyes típusok meg tudnak jeleníteni weboldalakat, HTML és Flash tartalmakat is. Minden Cayin berendezés streaming videó és hang lejátszására is alkalmas egy médiaszerverről.

A magas megbízhatóságú alkatrészekből megépített fémház egy speciális, Linux operációs rendszert futtató PC-t rejt. Gépek mindegyikének tervezésekor a cél a halk és megbízható működés volt. A gépek többféle felbontást támogatnak, melyek között meg lehet találni minden feladatra az optimálist. (pl. 640×480, 800×600, 1024×768, 1152×864, 1280×1024, 1600×1200, 1280×720 (720p), 1280×768, 1360×768, 1366×768, 1600×900) Kimenetek között megtalálható a kompozit videó, s-videó és az audió csatlakozó, a Dsub15 RGB kimenet, a hálózati az RS-232 és az USB csatlakozó. Egy USB egeret és billentyűzetet használva is elérhetők az alapvető konfigurációs beállítások.

Az operációs rendszer sokak számára idegen lehet, de nem kell miatta aggódni. A készülékek előre telepítve tartalmazzák mindazokat a szoftvere-ket, melyek a működéshez szükségesek. Minden beállítás és konfigurálás ezeknek a szoftvereknek a segítségével történhet, akár hálózaton keresztül, webes kezelőfelülettel is. Külön alkalmazás szolgál a tartalom felépítésére. A definiált háttéren tetszőlegesen lehet elhelyezni videóablakokat, képeket, slideshow diákat. Különleges lehetőség a dinamikus tartalmak használata, órát, naptárat, RSS hírcsatorna üzeneteit valamint ’futó hírcsíkot’ lehet a felület személyre szabására felhasználni. HTML támogatással rendelkező típusok számára a megjelenítendő tartalomnak megfelelő weblapok kialakításával lehet a megjelenítendő tartalmat létrehozni. A megjelenítést időzíteni lehet, azaz az egyes elemek előre meghatározott időpontban jelen-hetnek meg. Az anyagok feltöltése történhet egyenként, webes kezelőfelülettel, vagy szerver segítségével. A kihelyezett eszközök manuálisan vagy automatikusan időzítve kapcsolhatók be. A dolgozóknak nincs is más teen-dőjük, a telepített alkalmazás teljesen önállóan irányítja a lejátszást a napi programnak megfelelően.
A Cayin két eltérő teljesítményű szervert is forgalmaz azoknak a felhasználóknak, akik több gépet üzemeltetnek.. A szerverek képesek a gépeket csoportok szerint menedzselni. Minden csoport egy saját házirend szerint dolgozik, egyéni tartalmat jelenít meg a hozzá kapcsolt kijelzőkön.

Hol használható?
Információs és reklámeszközként, irodaházakban, bankokban, kórházakban, szórakozóhelyeken, pályaud-varokon, közintézményekben, áruházakban, szállodákban, múzeumokban, fogadóirodákban, köztéri LED és projektoros reklámfelületeknél…