09 feb 2011

A Barco egy kompakt 14K lumenes 3D-s kivetítőt mutatott be

Hírek A Barco egy kompakt 14K lumenes 3D-s kivetítőt mutatott be bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Amsterdam, Integrated Systems Europe 2011 kiállítás, 2011 Február 1. – A Barco, mely a bérleti és a bemutatókra szánt eszközök terén a világ vezető kivetítő gyártója büszkén jelentette be az új, közepes-méretű eseményekre optimalizált három-processzoros DLP termékét.

A HDS-W14 egy olyan 3D megjelenítésre is alkalmas kivetítő, mely fejlett képfeldolgozási képességekkel, egyszerű kezelhetőséggel és kompakt méretekkel rendelkezik. Tulajdonságai között említhetjük a 14.000 lumen fényerőt, a WUXGA (1920×1200) felbontást és az aktív 3D megjelenítési képességet. Felhasználóbarát kezelését az előnézeti üzemmóddal rendelkező beépített LCD képernyő szintúgy megkönnyíti, mint a vezetékes vagy vezeték nélküli IP-n keresztüli vezérelhetőség. Mindezeken felül a kivetítő akár tablet PC vagy okostelefon segítségével is irányítható.

“A HDX kifejlesztésében arra a három kulcsterületre koncentráltunk melyben a Barco jelentős tapasztalatra tett szert.” – magyarázza Chris Colpaert, a Barco pro AV üzletágának Stratégiai Marketingigazgatója. “A digital cinema termékvonalunkkal szerzett 3D tapasztalatokat ötvöztük a rendezvénytechnikai piac által a kivetítőkkel szemben támasztott mai és a közeljövőben várható igényekkel. Például a HDX már most tudja kezelni a 3G szabványokat, alkalmassá téve a villámgyors video átjátszásokra.”

“A HDX szintúgy rendelkezik a Barco, ImagePRO termékeiből is ismert, fejlett képfeldolgozási képességekkel. Ez nemcsak a kreativitást segíti elő, de ezáltal gyorsabban is kerülhet a képernyőre a forrásjel, a felhasználó által kívant módon.” – folytatja Colpaert úr. “Mindezek felett a HDX fel van vértezve a nem hagyományos alakú és méretű vásznakra való vetítéshez szükséges funkciókkal is.”

Annak dacára, hogy egy három-processzoros ipari DLP kivetítőröl van szó, a Barco HDX platformja mégis 25 százalékkal kisebb, mint a hasonló termékek és 30 százalékkal kevesebbet is fogyaszt azoknál. A moduláris felépítése, mely mindössze 5 darabból áll, a gyors kiszolgálást segíti elő.

“A HDX olyan elődök örökségeire támaszkodik, mint például az SLM-R12+, mely hosszú ideje az egyik legsikeresebb és legmegbízhatóbb termékünk a rendezvénytechnikai piacon.” – mondja Colpaet úr. “A HDX tervezése során végig egy ennél jobb készülékkel kívantunk előállni. Figyelembe véve, hogy a HDX vonal intelligensebb, kisebb és széleskörűbb lett, úgy gondolom, hogy erőfeszítésinket siker koronázta.”