10 Sze 2013

A Mikropo és a BARCO
a Jameson CineFest
10. Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál hivatalos vizuáltechnikai támogatója

Hírek A Mikropo és a BARCO
a Jameson CineFest
10. Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál hivatalos vizuáltechnikai támogatója bejegyzéshez
a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Idén cégünk a Mikropo Vizuáltechinka Kft. és az általunk képviselt BARCO cég lesz
a Jameson Cinefest 10. Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál hivatalos vizuáltechnikai támogatója.

A filmfesztivál idején a szinházteremben üzemelő BARCO DP2K-10Sx vetítő biztosítja a nézőknek a digitális vetítést. A BARCO DP2K-10Sx vetítő a BARCO digitális mozivetítői közül a legújabb és egyben legkisebb darabja. A vetítő 10m-es képszélességig biztosítja a DCI specifikációknak megfelelő vetítést.

Nagy örömünkre szolgál, hogy szakértelmünkkel és eszközeinkkel hozzájárulhatunk a filmfesztivál sikeréhez.

Mindenkit szeretettel várunk a filmfesztiválon.

http://www.mikropo.hu

A BARCO-ról

A Barco egy olyan világméretű technológiai vállalat, amely több évtizede a következő professzionális területeken tervez, fejleszt és gyárt vizualizációs megoldásokat: irányítótermek, digitális mozitermek, egészségügy, multimédia és szórakoztatás, szimuláció és virtuális valóság, valamint honvédelem és űrkutatás. A cég neve standardnak tekinthető a Vezérlőtermi megoldások, a LED falak és a Digital Cinema területén.

http://www.barco.com

A fesztiválról

A CineFest elindításakor elsődleges cél az volt, hogy bemutatkozási lehetőséget teremtsenek a 35 éven aluli filmeseknek, nagyjátékfilm, kisjátékfilm, dokumentumfilm, animációs film és évente egy-egy speciális kategóriában. A fesztivál azóta sokat fejlődött: Magyarország vezető filmfesztiváljává vált. Versenyprogramjuk 2012-ben is premierek sorát, a világ legjobb filatal rendezőit, köztük az Oscar-jelölt Benh Zeitlint hozta el Miskolcra.

Közben nem feledkeztünk meg a filmtörténetről sem, hiszen sokan, mint a stúdióalapító William Fox, Adolph Zukor vagy a legendás brit-magyar forgatókönyvíró és rendező, Emeric Pressburger Európának ebből a részéből, Borsodból indult világhódító útjára. Filmtörténeti programjainkat 2010-től CineClassics néven fogják össze.

A filmvetítéseket számos érdekes program, buli, koncert kíséri. A kerekasztal-beszélgetések során filmkritikusok, producerek, rendezők, forgatókönyvírók, szakmai és kormányzati szervezetek képviselői találkoznak egymással.

Egyre komolyabb a fesztivál közép-európai jelentősége is. Néhány éve Magyarország 16 legjobb művészeti fesztiválja közé került, és jogosultak lettek a “kiváló művészeti fesztivál” cím viselésére. A Művészetek Háza ad otthont a filmeseknek – az új, legkorszerűbb, immár DCI technikával felszerelt, három vetítőhellyel rendelkező helyszín 2013-ben, a 10. Jameson CineFesten is fesztiválközpontként működik majd. Ezzel a hagyományok előtt is tiszteleg a Jameson CineFest: a Művészetek Háza, korábbi nevén Béke mozi, az ország egyik legjelentősebb filmszínháza volt a rendszerváltás előtt.

Hívunk, szeretettel várunk Titeket! Gyertek 2013 szeptemberében is Miskolcra!

http://www.cinefest.hu