17 nov 2010

Az új BARCO LED technológia eredménye: a legnagyobb fényerejű és teljesítményű videofal

Hírek Az új BARCO LED technológia eredménye: a legnagyobb fényerejű és teljesítményű videofal bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A BARCO 2010 November 10-én mutatta be a LED megvilágítású, DLP alapú továbbfejlesztett LED technológiával rendelkező video falainak legújabb típusait.

Az új OVL termékek 20%-kal magasabb fényerőt érnek el, mint a konkurens rendszerek ráadásul
a vetítő rendszer élettartamának csökkenése nélkül. Az új tulajdonságokkal felruházott rendszer a jelenlegi legnagyobb teljesítményű LED video fal a piacon. Az új OVL video fal tulajdonságai közé tartozik a 4:3-as képarány és az egészen 80 inch-ig rendelkezésre álló képméret.

Legjobb hűtés, leghatékonyabb vezérlés
A 16:9-es BARCO LED video falakhoz hasonlóan az új OVL rendszer is rendelkezik a folyadékhűtésen alapuló fejlett hűtéskezelő rendszerrel. Ezzel a rendszerrel a LED fényforrások hőmérséklete az optimális szinten tartható, jelentősen megnövelve a vetítőrendszer élettartamát. A megnövelt élettartam eco üzemmódban 80,000 órát jelent folyamatos használat mellett és a jelenlegi videó falak élettartamához képest 35%-kal magasabb élettartamot.

A folyadékhűtésnek köszönhetően az OVL rendszerekkel 20%-kal több fényerőt érhetünk el, mindezt a vetítő rendszer élettartamának csökkenése nélkül. Az új tulajdonságokkal felruházott rendszer a jelenleg a legnagyobb fényerejű LED video fal a piacon. Természetesen szükség szerint a használt fényerő csökkentésével a rendszer élettartamát növelhetjük.

Az új – nem optikai – vezérlő technológiának köszönhetően az OVL video falak fogyasztása, más LED alapú rendszerekhez képest 30%-kal kevesebb. A megvalósított nagyobb fényerő és nagyobb teljesítmény következtében a megjelenítő felület növekedett, így a BARCO termékpalettáján megjelent
a 80” hézagmentesen illeszkedő video fal rendszer. Említést érdemel
a nagyobb képméreten kívül a jelentősen megnövekedett MTBF érték.

Meleg színek – Sense6
A BARCO OVL video falak vetítőegységei egy egyedülálló érzékelő rendszeren alapuló technológiát – Sense6 – használnak a vetítőegységek összehangolására és vezérlésére, biztosítva ezzel a fényerő és a színek stabilitását, kiegyensúlyozottságát az egész video fal rendszerben.
A gyárilag beállított video fal rendszerekkel ellentétben a rendszer folyamatosan méri és hangolja a színek és a fényesség értékeit,
így nincs szükség külön karbantartásra vagy kézi beállításra.

www.barco.com
További információk a LED megvilágítású video falakról a BARCO hivatalos oldalán