BARCO Clickshare a gyakorlatban…

A céges tárgyalókban nap, mint nap számtalan megbeszélést, meetinget, kisebb-nagyobb konferenciát tartanak. Általában a résztvevők magukkal hoznak tollat, jegyzetfüzetet, és jellemzően ma már okos-telelefont , notebookot, Andorid vagy iOS alapú tablet-et is. Minden értekezlet célja a párbeszéd,
a véleménycsere, amelynek mottója kell hogy legyen az együttműködés, azaz a kollaboráció.

Milyen informatikai és egyéb prezentációs eszközök állnak rendelkezésre egy tárgyalóteremben manapság?

Van, ahol fixen mennyezetre installált projektort vagy egy asztalra tett mobil kivetítőt találunk, de van olyan tárgyaló, ahol semmi sincs, csak asztal és székek. Ahol kivetítő található, ott az előadó VGA, vagy DVI/HDMI kábel segítségével tud csatlakozni a Notebookjával a projektorhoz.

Ha például valaki más is szeretne prezentálni, a kábelt oda kell vezetni, vagy az előadóknak helyet kell cserélniük. A csatlakoztatás során esetleg újra felbontást kell állítani, mert a saját notebookon is megváltozik a felbontás, általában lecsökken.

Mindezen problémáknak teljes mértékben véget vet a belga Barco cég ClickShare eszköze.

Ez a forradalmian új termék, vezeték nélküli streaming technológiával és H.264-es tömörítési eljárással juttatja a laptop kijelzőjének képét és hangját a tárgyalóterem megjelenítő eszközére, illetve a terem hangrendszerére. Pixel Map Processzorának köszönhetően a laptopokból érkező videó adatfolyam felbontását újraszámolja, hogy a projektoron a lehető legjobb felbontásban jelenhessen meg a kép.

Hogyan működik a gyakorlatban?

A ClickShare Classic szettben található:

– négy darab vezeték nélküli USB-meghajtású készülék: ClickShare gomb
– a ClickShare tároló pohár, amely összegyűjti az éppen nem használt gombokat
– ClickShare Központi egység

A Barco Clickshare egy – a projektorhoz csatlakoztatott központi egységből és a notebook-ok USB portjaira-ra csatlakoztatható intelligens AV streamer-es nyomógombokból áll. A konferencia asztalon elhelyezett tálcából kivehető Clickshare nyomógombokat minden hozzászólni akaró csatlakoztatja a PC vagy MAC gépéhez. Majd pedig a megjelenő ClickShare meghajtóról az operációs rendszernek megfelelő alkalmazást elindítja. További nagy előny, hogy nincs szükség rendszergazdai jogosultságra az alkalmazás elindításához, és a technikus kollégák jelenlétét is mellőzni lehet egy prezentáció során.

A ClickShare gombot megnyomva azonnal megtörténik a képátvitel a projektorhoz vagy a kijelzőhöz.
A rendszer egyedülálló tulajdonsága, hogy a felbontás megváltozása nélkül optimális pixelszámban kerül ki
a vetíteni kívánt kép a kivetítőre. Egy másik résztvevő a saját nyomógombjának megnyomásával felül tudja írni ezt, ekkor az ő képernyője jelenik meg a projektoron. A ClickShare lehetőséget biztosít arra, hogy egyszerre akár kettő vagy négy résztvevő kijelzőjének képe is megjelenjen ugyanazon a megjelenítőn, vagy akár két külön kivetítőn egy-egy felhasználó prezentációja, EGYSZERRE, egymás mellett.

A Clickshare rendszer természetesen bármilyen fixen installált vagy mobil projektorral együttműködik, illetve elérhető már a szintén Barco cég által fejlesztett „Present” szériás projektorcsalád, amelybe ez a technológia akár be is lehet építve.

iOS vagy Android alapú tabletekkel is lehetőség van kliensként vezeték nélküli csatlakozásra a ClickShare központi egységéhez, és így a projektorhoz.

Így akár iPad-ről is tartható prezentáció.

A CLICKSHARE elősegíti a hatékony, kollaboratív munkavégzést !

Érdeklődés esetén kérje bemutatónkat, igény szerint a Mikropo cégközpontjában vagy Önöknél
az alábbi elérhetőségeken:

Molnár László
mlaszlo@mikropo.hu
06-20-934-2340

vagy

Goffa Péter
goffa.peter@mikropo.hu
06-20-249-9674

Lépjen kapcsolatba velünk