Scala Digital Signage megoldásokSZOFTVER ÉS DESIGN

A multimédia rendszerek esetében sokszor problémát jelent, hogy a grafikusok nem értenek a számítástechnikához, az informatikusok viszont nem értenek a grafikához. Ez a tény nehezíti a multimédia rendszerek kezelését, és összehangolt munkára kényszeríti felhasználókat. A Scala cég InfoChannel rendszere feloldotta ezt a problémát és olyan rendszert alkotott, amely a telepítésekor igényel némi informatikai tudást, a rendszer használata közben viszont erre már nincs szükség.

A rendszer architektúrája

A Scala InfoChannel PC alapú számítógépes hálózati architektúrára épül. A kereskedelemben kapható szokványos számítógépek – adott kiépítésben, konfigurációban – tehát nem speciális eszközök. A hálózat lehet TCP/IP alapú LAN, vagy WAN. Használhat FTP szervert, de ez nem feltétlenül szükséges. A számítógépek a megjelenítőket saját monitorvezérlő kártyájukkal hajtják meg.
Alapvetően elmondható, hogy az InfoChannel szabványos, jól ismert informatikai technológiára épülő, rugalmasan paraméterezhető rendszer.

A rendszer komponensei

Az InfoChannel szoftverrendszere három összetevőből és opcionális modulokból áll. A szoftver komponensek Microsoft Windows operációs rendszerenken futnak.

  • InfoChannel Player
  • InfoChannel Content Manager
  • InfoChannel Designer

A fenti három összetevőről és a Scala megoldásairól további információt ide kattintva találhat!