Múzeumi tárlatvezető eszközök


Orpheo Network

Az Ophrys a világ egyik vezető Audio Guide gyártója. Az általa életre hívott Orpheo Network, melynek cégünk is tagja, összefogja azokat a vállalkozásokat világszerte, melyek tevékenysége a valamely módon a tárlat- és túravezetéshez kötődik. Az így létrejött hálózat hatalmas tapasztalattal és tudással rendelkezik, melyet a gyártó a termékfejlesztés során igyekszik maximálisan kihasználni, beépíteni készülékeibe. Az Orpheo Network a világ 500 múzeumában, több mint 70000 készüléket üzemeltet.


Orpheo Audio Guide rendszer

A hazai idegenforgalom virágzása egyre nagyobb szükséget teremt olyan rendszerek telepítésére amivel a múzeumi látogató önállóan is végig tud nézni egy kiállítást úgy hogy minden fontos információ birtokába jusson. Ha ez a rendszer a látogató anyanyelvén működik és egyszerű használata nem igényel semmiféle oktatást akkor eljutottunk az ORPHEO-hoz mely ezeket a tulajdonságokat egyesíti,egy eszközben.

Hang lejátszás MP3 / WMA / AAC formátumokban lehetséges. Megvilágított, strapabíró billentyűzet és a rázkódás, ütés és csepp álló kivitel a megbízható működés záloga.Orpheo Tour Guide rendszer

Gyakori igény múzeumok részéről, hogy legyen lehetőség egy időben több csoport vezetésére anélkül, hogy azok egymást zavarnák. Az Orpheo erre az igényre válaszul kezdte forgalmazni a Tour Guide megoldásait.

A rádiófrekvenciás adóból és vevőkből álló rendszer lehetővé teszi, hogy az idegenvezető hangja eljusson minden látogatóhoz, anélkül, hogy a megszokottnál hangosabban beszélne. A túra vezetője egy mikrofonba beszél, hangja egy 12 csatornás rádióadó segítségével jut el a hallgatókhoz. Az adás optimális körülmények között akár 100m távolságra is fogható, de természetesen ezt az épületek adottságai csökkentik. Minden látogató saját vevőkészüléket használ, fülhallgatóval, így a környezeti zajok sem zavarják a szórakozását.

Egy adó korlátlan számú vevőt kiszolgál. A 12 elérhető csatorna lehetőséget ad arra, hogy egy időben több nyelven is tájékoztatást kaphassanak a látogatók.My Orpheo…

MyOrpheo lebilincselő, életteli és egyúttal tudást gyarapító megoldásokat kínál múzeumok vagy más kulturális helyek számára.
Kulcsrakész megoldásainkat azoknak az intézményeknek kínáljuk, akik szeretnének teljes körű tárlatvezetést kínálni a látogatóik számára. A tartalmakat iPhone, Android és WP7 alapú alkalmazásként tudjuk elkészíteni és terjeszteni.


Az Orpheo termékekről és megoldásokról további információt az alábbi linkeken találhat:
http://www.orpheogroup.com/

A mobil eszközökre kínált megoldásairól pedig a következő linken:
http://myorpheo.com/


Miért más az Audioguide készülék, mint egy hagyományos MP3 lejátszó?

 • Az Auidoguide professzionális felhasználásra méretezett, a napi terhelést éveken át rendeltetésszerűen kibíró alkatrészekből épül fel. A home termékekre ilyen terhelés esetén egyik gyártó sem vállal garanciát.
 • Töltőből, szoftverből álló rendszer egy egységes egészként teszi lehetővé a kezelést. Nem 20db külön lejátszóra kell felmásolni a tartalmat, elvégezni az akkumulátor töltését, hanem a gépek együtt kezelhetőek.
 • A készülékek kezelése egyszerű, gyakorlatban 3 mondatban elmagyarázható a látogatónak.
  A látogató nem képes felvételt készíteni, memóriát formattálni, esetleg akkut vagy tárolót kilopni, kicserélni.
 • A közvetlen sorszámbegépelés egy teljesen laikus számára is egyszerű, egyértelmű.
  Az MP3 lejátszók léptető, számkereső megoldásai nem ezt a logikát követik.
 • Kültéren, tűző napon vagy esőben használt audioguide továbbra is működőképes marad.
 • Az Orpheo audioguide termékeket opcióik olyan képességekkel vértezik fel, melyek az MP3 lejátszókra nem jellemzőek. Ezek a szinkronindítás külső vezérléssel,
  a lopásgátló rendszer vagy a GPS.
 • Az Orpheo készülék vakok számára is használható az egyértelmű és kitapintható kezelő-szervekkel.
 • A hagyományos MP3 lejátszók kedvelt célpontjai a lopásoknak, míg egy audioguide ebből a szempontból sokkal biztonságosabb!