Új típusú flexibilis Barco Led falak fix installációra

A kültéri mozgókép megjelenítés, dekoráció és a szinte végtelen kreatív lehetőségekre alapozva mutatta be a Barco cég az R-series névre hallgató LED fal típusát a 2016-os júniusi InfoComm kiállításon Las Vegas-ban.

A tökéletes flexibilitás mellé párosult ultra vékony szerkezetnek köszönhetően az R-series súlya egyötöde a hagyományos LED falakénak.

A LED panel önmagában 3 mm vastag, ehhez még a 27 mm vastag vezérlő rész kapcsolódik, így tartószerkezet nélküli súlya négyzetméterenként kevesebb mint 6 kg., tartószerkezettel kevesebb, mint 20 kg.

A 4,68 méter hosszú 26 vagy 52 cm széles lapokban szerelhető LED fal 50 cm-es sugár mentén hajlítható. Három típusú árnyékoló shader-el szerelhetőek a modulok, portré vagy landscape módba állítva, illetve meghajlítva.

Egy a dekorációs területen közismert és ajánlott dibond (ALU-PE-ALU) lemezre vagy egyéb felületre felragasztva merev szerkezetté tehetjük, amely immáron alkalmas lesz a kültéri szélterhelés általi erőhatások elviselésére.

A Dibond-al merevvé tett R series LED falat Unistrat profillal tudjuk a falhoz rögzíteni. Az Unistrat profilokat megadott távolságra kell egymástól elhelyezni.

Az R-series akár konvex, akár konkáv irányba is hajlítható az 50 cm-es rádiusz mentén. Dibond lemezre felvíve ez a hajlítási sugár némileg megnő.

Jelenleg az R-10-es, azaz 10mm pixeltávolságú SMD LED-es verzió kapható, viszont hamarosan napvilágot lát a 7,22 mm pixeltávolságú változat is. Az 5000 nit fényerő, IP65 védettség teljesen alkalmassá teszi kültéri használatra a LED falat.

A dekorációs iparághoz egyre jobban közelítő LED fal trend feloldja a kreatív szabadság elé állított határokat. A Barco flexibilis LED fala a belső építészet korlátait is kitolja felszámolva a képi megjelenítés hagyományait.

A termékről és a technológiáról részletesen az alábbi linkre kattintva tájékozódhat:
https://www.barco.com/en/News/Press-releases/Barcos-revolutionary-LED-digital-media-canvas-offers-more-creative-freedom.aspx
https://www.barco.com/en/Products/LED-displays/Bendable-LED/1083mm-pixel-pitch-5000-nits-outdoor-digital-media-canvas.aspx